21/2/18

TALLER DE GLOSES


Avui, dilluns 19 de febrer a les classes de 5è i 6è de Costa i Llobera, han vengut dos experts glosadors: na Maribel i en Mateu Xurí.
A nosaltres na Maribel ens ha ensenyat què és una glosa, com fer-les i com rimar-les. Per explicar-se ha fet un esquema a la pissarra, primer ens ha dit que una glosa és un tipus de cançó que té 4 versos i ha de rimar. Tot seguit l'estructura i com rimar-les.
Després hem fet dos jocs. El primer era d'encadenar paraules del mateix camp semàntic o que fesen rima. El segon joc era completar gloses de qualsevol manera que anès bé.

A na Maribel gràcies vull donar
a la classe tots ens hem divertit
ara ja sabem glosaren
uns glosadors ens hem convertit.

Maria del Mar VilanovaAvui dia 19 de febrer ha vengut una glosadora ha vengut a l'escola a fer-nos una visita i ens ha ensenyat a fer gloses.
Primer ens ha explicat que havíem de fer per poder glosar bé i després hem començat a jugar a ñun joc que tractava de: la glosadora deia una paraula i un nin o nina contestava amb una paraula relacionada amb lo que ella ens havia dit i així cada vegada es deien més paraules fins que tots els nins/es han pogut participar.
Després cada tres o quatre persones hem fet una glosa inventada amb ajuda de la glosadora, hem fet un parell de gloses cada equip. Ha estat molt divertit. Per acabar la classe ens hem despedit glosant.

Martí RocaMenjar fruites és molt sa
en terra m'ha caigut una peça
per això per berenar,
menjaré una fresa.

Joan Àngel Cerrillo


Ara ja que som aquí
em vull anar de viatge
i a n'Aina li vull dir
que me pagui el passatge.

Marc Soler